РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Стара Загора отбеляза тържествено 184 години от рождението на Васил Левски

Публикувано на:

Стара Загора отбеляза тържествено 184 години от рождението на Апостола на свободата – Васил Левски. Десетки старозагорци се включиха в общоградския ритуал, организиран от Община Стара Загора и Втора механизирана бригада, пред паметника на героя.

Началото на честването бе дадено точно в 11.00 часа с панихида, отслужена от отец Петър Радев и старозагорското свещеничество.

В ритуала взеха участие още възпитаниците на театрална школа „Жест" към Център за подкрепа на личностното развитие с ръководител Светла Тодорова и възпитаници на клуб „Философско писане" към Център за подкрепа на личностното развитие с ръководител Милена Иванова.

"Кажи ти, байо, моите и аз твоите кривици, па да се разберем и заедно да вървим наедно", тези думи на Дякона са много актуални и днес", каза по време на честването зам.-кметът на Община Стара Загора Иванка Сотирова. Тя допълни, че с диалог и разбиране трябва да се върви напред.

По повод 184 години от рождението на Васил Левски, музеен обект "Хилендарски метох" ще бъде отворен за посещение безплатно днес до 18.00 ч.

На честването присъстваха още зам.-кметът на Община Стара Загора Красимира Чахова, областният управител Иван Чолаков, общински съветници, партийни и граждански организации, много старозагорци.  

Вижте още