РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

ЗНС настоява за оставката на областния управител

Публикувано на:
ЗНС настоява за оставката на областния управител Иван Чолаков и всички лица, довели до издаване на заповедта за разрешение изработването на специализиран подробен устройствен план за кариера за добив на подземни богатства, в землищата на с. Братя Кунчеви и с. Оряховица, община Стара Загора и в землището на с. Едрево, община Николаево, област Стара Загора, част от концесионна площ от находище „Кереч Търла“, участък „ Кереч Търла –запад“ и участък Кереч Търла – изток“ на „АС - СТОУНС“ ООД.
Решението е взето по време на съвместно заседание на областното и общинско ръководство на ЗНС, коментира пред zagora.bg областният председател Евгений Жеков. В решението е посочено:
  1. Това е третият опит на базата на фалшиво заключение в Решение по оценка на въздействието върху околната среда №8-6/2013 г. да се затрият над 1000 декара гора, вододайните зони на няколко села в областта и десетки хиляди ценни видове животни.
  2. Настояваме за незабавната оставка на всички лица довели до издаване на заповедта.
  3. Задължаваме групата общински съветници на ЗНС да внесат предложение за съвместна декларация на Общински съвет за незабавно прекратяване на концесията „Кереч Търла".
  4. Призоваваме симпатизантите си да се подготвят за незабавни протестни действия.
Вижте още