РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Бойко Борисов: Демокрацията замина

Публикувано на:

ГЕРБ печелят в 16 области, а "Има такъв народ" в 8. Лидерската битка печели Бойко Борисов. Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той допълни, че масово хората с висше образование и от работещите са гласували за ГЕРБ.

"В 11 часа, Трифонов обявява правителство и казва: "Чакам Радев да ни даде мандат". По това време ГЕРБ е първа политическа сила. Откъде знае Трифонов, че е първа политическа сила. Не могат да преброят два процента и половина", попита Борисов.

"Демокрацията замина, има един ботуш, който ни стои на главите", коментира той по повод изборите за народни представители.

По думите на Борисов хората са били подплашени и е постигнато това, което е искал президентът Румен Радев. Бившият премиер смята, че 70% от хората са се уплашили или са се отвратили и затова не са отишли до урните на 11 юли.

"Бойко Рашков направи параван на "Има такъв народ". Размениха с ДПС представители на секциите, комисиите". Според Борисов част от гласовете от ДПС са отишли именно в партията на Слави Трифонов.

"Някой явно му е казал, че работят активно в ЦИК да обърнат резултата. Само с НАСА и астронавти не се бяхме занимавали", коментира политическата програма на партията на Слави Трифонов. "Българин и северномакедонец в Космоса - ето така стават "Междузвездни войни", заяви бившият премиер.

"Днешното изявление на Трифонов означава, че той не иска да има правителство и това е прах в очите на хората", коментира още Борисов и посочи, че това е сценарий на Румен Радев да остане служебното правителство на власт.

Според него не е случайно "връщането на кадрите на НДСВ в политиката". Борисов смята, че зад тях са стоели "икономически кръгове".


Вижте още