РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Коалиция "Изправи се! Мутри вън!" с предложения за промяна на данъчната система

Публикувано на:

Област Стара Загора е най-засегната от Зелената сделка. Поради тази прочина е важно достатъчно средства да влязат в местната икономика, коментира водачът на Коалиция "Изправи се! Мутри вън!" за Старозагорска област Светослав Колев. 

"Заедно с Мая Манолова се ангажираме за изпълнението на Плана за справедлив преход и област Стара Загора да получи голяма част от предвидените средстава. Ще работим заедно, за да може потърпевшите да бъдат обезпечени и да намерят нова професионална реализация. Това, което се случва в момента е плашещо. Освен хората, които работят в комплекса "Марица-изток", има и стотици фирми, чиято дейност е свързана с него. Усилията ни ще бъдат насочени и към развитие на различни сектори в икономиката и производствата. Приоритет ще бъде и създаването на нови зелени пояси на нерекултивираните площи на комплекса. Има около 42 млн. броя дървета, които могат да са основа за поискване на въглеродна автономност", обясни Колев.

Той коментира и предложенията на Коалицията, свързани с данъчната система.

"Предлагаме отпадането на данък печалба при по-малките фирми, които да плащат само данък дивидент. Предложението ни за по-големите е, да отпадне данък дивидент, а да остане данък печалба. Ще искаме да се върне патентният данък за хотелиерския и ресторантьорския бизнес. Остава като предложение и увеличението на прага за регистрация на ДДС от 50 000 на 200 000 лева. Ще предложим и отпадането на данък уикенд", коментира водачът на Коалиция "Изправи се! Мутри вън!" за Старозагорска област Светослав Колев.

Той призова хората да гласуват с номер 8, защото България и Старозагорска област имат нужда от модерна икономика.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Платена публикация

Вижте още