РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Даниела Дякова е Амнерис в „Аида” на стадион „Берое”

Публикувано на:

„Опера на стадиона” ще отпразнува на 10 юли от 20.00 часа на стадион „Берое” своя пети рожден ден с представянето на грандиозната вердиева творба – операта „Аида”. С този спектакъл Старозагорската опера се присъединява и към световните чествания на 150 години от премиерата на операта „Аида”.

Великолепен солистичен състав ще зарадва с изпълненията си почитателите на оперното изкуство.

Мецосопраното Даниела Дякова ще се представи в една от своите коронни роли – на Амнерис, а в ролята на Радамес ще й партнира  италианският тенор Дарио ди Виетри. Йоана Железчева ще бъде в ролята на Аида, баритонът Нико Исаков  - в ролята на Амонасро, а в ролите на Рамфис и Царя на Египет зрителите ще се насладят на блестящите баси Ивайло Джуров и Александър Марулев. Емилия Иванова ще изпълни ролята на Жрицата. Участват оркестър, хор, балет на Държавна опера-Стара Загора, представители на Прабългарската школа за оцеляване „Бага-Тур”.

Спектакъла на „Аида” на 10 юли ще дирижира главният диригент на Старозагорската опера Ивайло Кринчев. Режисьор на мега продукцията е Огнян Драганов. Хормайстор Младен Станев. Монументалната сценография е дело на художниците Венцислав Петров и Иван Господинов, а художник на част от пищните костюми – италианският майстор-сценограф и костюмограф Салваторе Русо, адаптация костюми Теодора Джамбазова.

Впечатляващите балетни платна ще се осъществят с участието на многонационалната балетна трупа на Старозагорската опера.

Вижте още