РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Корнелия Нинова от Раднево: Ние сме гарант за сигурност, стабилност и предвидимост за хората

Публикувано на:

„За нас тук в момента има 4 проблема и само едно решение на тези проблеми“, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в Раднево.

Четирите проблема са: един за България, един за хората, един за екологията, един за икономиката.

За България: комплексът "Мини Марица - изток" произвежда 40% от енергията и с неговото затваряне те няма как да бъдат компенсирани. Комплексът е стратегически обект за националната сигурност на България и за независимата ни енергетика.

За хората: над 100 000 души ще останат без работа, което за нас като социална партия е абсолютно недопустимо.

За икономиката: към комплекса работят 800 по-малки фирми, които имат обслужващи функции. Тези фирми ще затворят и съответно това ще се отрази на икономиката на региона и на България.

За екологията: ние напълно разбираме, че са необходими мерки, досега бяха взети сериозни мерки, разбираме и този проблем, но решението е само едно и то е преговори с Брюксел за удължаване на срока. Правителството на Борисов се „изхлузи“ без да остави решение на проблемите, които стоят от години, загуби се много време. В момента единственият начин, при високи наши резултати, при влизане в управление, нашият ангажимент е незабавни преговори с Брюксел за удължаване на срока. През това време търсене на решение, като ние в това решение слагаме акцент върху работните места и доходите на хората.

"И поемаме този ангажимент, че ние ще бъдем гарант за сигурност на хората, стабилност на икономиката, за предвидимост по този въпрос, за прозрачност, за информираност постоянно какво ще се случи и за вземане на това решение заедно с вас, така че да защитим както националния интерес на България, както независимостта на нашата енергетика, така и доходите и живота на тези над 100 000 души и техните семейства.

Това е днес нашият ангажимент към вас. Следете ни – ще го изпълним!", заяви Нинова.

Ако комплексът бъде затворен през 2025 година, няколко области ще се превърнат в треторазрядни икономически области.

Единственото възможно решение е да преговаряме с Брюксел за отлагане на затварянето срещу компромиси от наша страна. Нашият ангажимент е много прост - да не дадем комплекса "Марица - изток", категоричен е и водачът на листата на "БСП за България" за Старозагорски регион" Георги Кадиев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Платена публикация

Вижте още