РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Силвия Томова със специален плакет от Международен фестивал

Публикувано на:

Художественият ръководител на балета на Държавна опера-Стара Загора Силвия Томова се завърна със специална почетна грамота от организаторите на Международния фестивал Festival Internazionale della Danza e delle Danze /1-3 юли, Непи-Рим/. Плакетът се дава за ангажираността и професионализма на балетната трупа на световната сцена.

Международният фестивал е организиран от Карла Фрачи и съпруга й Бепе Менегати. „Двигател“ на цялата организация е известната балерина Мария Пия Лиопи. Тазгодишното издание на фестивала е посветено посмъртно на балерината Карла Фрачи.

„В рамките на фестивала се организират различни прояви, сред които балетен конкурс и награждаване. Всяка година една от големите балетни трупи в Европа получава специална награда. Тази година бе трупата на Магдебург, догодина ще бъде нашата трупа, това е решено. Имаме и покана от организаторите солисти на нашия балет да участват в изданието на фестивала следващата година", каза Силвия Томова.

Тя е особено горда от предложението на Бепе Менегати да даде правата на балета „Жизел“ във версията на Неро/Корали, играна само в Рим – да бъде поставен на сцената на Държавна опера-Стара Загора.

Вижте още