РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Осъдиха млад мъж за измама

Публикувано на:

29-годишен мъж е осъден на две години и осем месеца затвор за измама, при първоначален строг режим на изтърпяване. От наказанието ще бъде приспаднато времето, през което той е бил с постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

С присъдата си съдът е признал обвиняемият за виновен в това, че на 22.02.2021 г. в с.Розово, община Казанлък, с цел да набави за себе си имотна облага, е заблудил 50-годишна жена, че ще й достави дърва за огрев и с това й причинил имотна вреда, като деянието е извършено в условията на опасен рецидив.

Осъденият посетил с.Розово, където предлагал дърва за огрев на по-ниска цена. Стигнал до къщата на пострадалата жена, която е пенсионер по болест, и започнал да я убеждава да закупи дърва. Жената му казала, че трябва да уведоми съпруга си. Той поискал от нея телефонния му номер и имитирал обаждане. Измамникът поискал 200 лева от пострадалата, срещу които твърдял, че ще й достави дървата. След като получил парите си тръгнал.

Пред Районен съд – Казанлък делото е преминало по реда на съкратеното съдебно следствие, поради което съдът е намалил размера на наказанието с една трета.

Вижте още