РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Коалиция "Изправи се! Мутри вън!" работи в подкрепа на малкия и семейния бизнес

Публикувано на:

Ангажиментите, които поехме по време на предишната предизборна кампания остават в сила. Веднага след изборите ще бъде разкрита приемна за гражданите. Ще бъде създадена и онлайн приемна, коментира водачът на листата на Коалиция "Изправи се! Мутри вън!" за Старозагорски регион Светослав Колев. Той обясни, че целта е да има обратна връзка с гражданите, да се чуят проблемите и притесненията им.  

Най-големият страх за хората от Старозагорски регион и Маришкия басейн е Зелената сделка и предстощия "зелен преход", коментира в Стара Загора председателят на гражданската платформа "Изправи се!" Мая Манолова.

"Ще настояваме да има специален фокус върху Маришкия басейн и да не бъде загубено нито едно работно място. Трябва да има ясна алтернатива за развитие на икономиката с добре заплатени работни места и с по-добри условия на труд. Важно е преходът към нисковъглеродна икономика да бъде отложен максимално и ние ще настояваме именно за това. Това може да се случи с предоговаряне на максималната квота за въглеродни емисии. Ще настояваме предвидените средства за зелен преход да бъдат целево насочени към Маришкия басейн, включително за създаването на производства и технологии за улавяне и складиране на въглерод чрез иновативни производства. Трябва да има ясна алтернатива за хората", обясни Манолова. 

Тя очаква, че Коалицията ще удвои резултата си в Стара Загора от изборите през месец април и ще има двама депутати от региона. Манолова изключва като вариант нови избори след няколко месеца.

"Амбицията ни е в следващия парламент формациите на промяната да имат мнозинство, за да не зависят от останалите партии. Разговори с ДПС и ГЕРБ няма да бъдат водени", категорична е Мая Манолова. Тя допълни, че с БСП имат общи виждания по определени политики и очакват подкрепа от левицата.

Повишаване на доходите на гражданите е целта на Коалиция "Изправи се! Мутри вън!" - 1250 лева минимална работна заплата в края на мандата.

"Малките фирми, микропредприятията, семейните фирми и самоосигуряващите се лица пострадаха най-тежко заради пандемията. Внесохме законопроект, който пряко да подкрепи финансово тези фирми. Ще подновим нашата законодателна инициатива, за да е ясно, че всички фирми с намалени обороти ще получат помощ. Отново ще внесем няколко законопроекта - увеличаване прага на регистрация по ДДС - от 50 000 на 200 000 лева, отпадане на данък уикенд, намаляване на корпоративния данък при едноличните търговци от 15 на 10%, отпадане на бюрократични ангажименти за малките фирми. Законодателството ще бъде насочено изцяло към подкрепа за фирмите" обясни Манолова. 

Малкият и семеен бизнес беше оставен на произвола години наред, категоричен е и Светослав Колев. Той допълни, че сред предложенията на Коалиция "Изправи се! Мутри вън!" е отпадане на данък дивидент, който изважда оборотни средства от малкия и семеен бизнес. 

На предстоящите избори за народни представители, Коалиция "Изправи се! Мутри вън!" е под номер 8 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Платена публикация

Вижте още