РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Три предложения за „Почетен гражданин на Стара Загора"

Публикувано на:

Три са номинациите за удостояване със званието „Почетен гражданин на Стара Загора" за 2021 година.

Първото е за старозагорката Десислава Стефанова, създател и ръководител на Лондонския български хор за народни песни, основател и ръководител на Швейцарския български хор в Цюрих, преподавател по народно пеене в Българското училище „Иван Станчов" към Посолството на България в Лондон, Великобритания. Номинацията е направена от Инициативен комитет с председател Почетния гражданин на Стара Загора акад. Кирил Тодоров, Александър Марулев, Kрасимира Манчева и Росица Ранчева.

Второто предложение е за Силвия Томова – художествен ръководител на Балетната трупа на Държавна опера Стара Загора. Предложението е направено от д-р Валентин Петров.

Третата кандидатура е за проф. д-р Иван Божков, дългогодишен преподавател, ректор и председател на Съвета на настоятелите на Тракийски университет. Автор на десетки научни издания и на стотици публикации. Предложението е направено от доц.д-р Добри Ярков – ректор на Тракийски университет и проф. Иван Станков – председател на Съвета на настоятелите на Тракийски университет.

Званието „Почетен гражданин на Стара Загора" се присъжда с решение на Общинския съвет, по процедурата, предвидена в Наредбата за наградите и отличията. Връчва се по време на общоградското честване на Празника на града – 5 октомври. Предложението, заедно с приложеното писмо за подкрепа, са достъпни в сайта на Община Стара Загора, раздел Обявления на Общински съвет.

Вижте още