РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Проф. Иван Станков представи новата си книга

Публикувано на:

Проф. Иван Станков представи новата си книга „История, политика и селско стопанство в България" в Тракийски университет – Стара Загора при препълнена зала.

На събитието присъстваха ректорът доц. Добри Ярков и членове на ректорското ръководство, декани и заместник-декани, преподаватели от всички факултети, представители на земеделските институти, журналисти, приятели и семейство.

Проф. Станков е започнал да пише книгата си преди година и половина, за да я посвети днес - на 100-годишнината от началото на висшето аграрно образование в България. В нея се проследява развитието на селското стопанство от създаването на Българската държава до наши дни, при всяко управление, при различните владетели и управници на страната ни. Книгата е подкрепена със сериозна статистика, засягаща потреблението, производството, вноса и износа на земеделски култури, животни и животински продукти.

Проф. Иван Станков е част от академичната общност на Тракийски университет – Стара Загора още от времето на ВИЗВМ, като започва от млад асистент, бил е заместник-декан и декан на Аграрния факултет, както и ректор на университета от 2007-ма до 2015-та година.

Вижте още