РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Районна прокуратура – Стара Загора предаде на съд 75 лица през месец януари

Публикувано на:

През месец януари прокурорите от Районна прокуратура-Стара Загора са решили по същество и са внесли за разглеждане в съда 65 прокурорски акта срещу 75 лица. Внесени са 31 обвинителни акта срещу 41 лица, 23 споразумения за решаване на делото срещу 23 лица и 11 предложения за налагане на административно наказание, по реда визиран в чл.78а от НК срещу 11 лица.

В Районен съд – Стара Загора са били внесени 4 дела с прокурорски акт срещу 4 лица за престъпления срещу личността (за причинени телесни повреди; за трудова злополука; за закана с убийство). Едно е делото за престъпление против правата на гражданите (ползване на защитени марки в търговската дейност). Внесени са три дела срещу три лица за престъпления против брака и семейството (за неплащане на издръжка; незаконно съжителство с малолетно/непълнолетно лице).

Образувани са 19 дела срещу 25 лица за престъпления против собствеността (за кражба; за обсебване; за измама; за вещно укривателство; унищожаване/повреждане на чужда движима вещ). 6 са делата за престъпление против стопанството (за изпадане в неплатежоспособност; държане/продажба  на акцизни стоки без бандерол; незаконен добив на дървен материал) и 32 дела срещу 35 лица за общоопасни престъпления.

Вижте още