РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Ректорите на ТрУ и ХТМУ подписаха споразумение за сътрудничество

Публикувано на:

Ректорът на Тракийски университет – Стара Загора доц. д-р Добри Ярков и ректорът на Химикотехнологичен и металургичен университет –София проф. Сеня Желязкова подписаха споразумение за сътрудничество, чиято цел е да установят академични връзки и сътрудничество за обучение, научни изследвания и обмен в различни научни области, които да бъдат конкретизирани допълнително в предварително подготвени работни програми.

Университетите ще си сътрудничат с цел осъществяването на научно-изследователски проекти, научни изследвания и създаването на научно-приложни продукти по научно-изследователски програми с участието на преподаватели, докторанти и студенти от двата университета като научните резултати, които да бъдат съвместно публикувани, за да могат да бъдат използвани и от двете страни.

Двете висши училища ще организират съвместни научни мероприятия и ще обменят академични кадри и студенти с цел да се възползват взаимно от знанията и  опита си, също и ще осъществяват обмен на публикации и научни трудове по между си.

Вижте още