РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Стара Загора е домакин на обучение за Лео лидери

Публикувано на:

СНЦ „Лайънс клуб Стара Загора – Августа“ е домакин на обучение за LEOлидери „Лео България: Готови да служим заедно”, насочено към младежи от цялата страна и организирано от Асоциацията на Лайънс клубовете Дистрикт 130-България. То ще се проведе на 8 и 9 февруари.

Участници в обучението са Лео членове от всички Лео клубове в България, както и потенциални нови Лео членове, като ще присъстват и представители на Младежки Общински съвет на Община Стара Загора, Младия Омбудстван и Международен Младежки център, гр. Стара Загора. Целта на обучението е да бъдат  мотивирани и приобщавани младите хора в обществения живот, възпитавайки в тях принципи и етика на социална ангажираност и отговорност.

На 8 февруари вечерта официално ще бъде чартиран Лео клуб „Стара Загора – Августа”, който е спонсориран от „Лайънс клуб Стара Загора – Августа“. В него ще членуват 22 младежи на възраст от 12 до 18 години от различни училища в Стара Загора. Лео движението развива лидерските умения и качества на младите хора, като им дава възможности да споделят всички техни идеи и енергия, да градят и възпитават в себе си и връстниците си принципите на доброто, съпричастността, уважението и общуването. Когато се вгражда ангажираността на младите хора в такава среда, средата на Лайънс движението, се подхранва и създава климат, който е уважителен, грижовен и справедлив, и се увеличава вероятността  всички те да намерят успех в своите дейности сега и в бъдеще.

Вижте още