РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Светослав Колев: Ще работя за подобряване на икономическата среда и функционирането на малкия и средния бизнес

Публикувано на:

Подобряване на икономическата среда и функционирането на малкия и средния бизнес са сред приоритетите на водача на листата на Коалиция "Изправи се! Мутри вън" за Стара Загора Светослав Колев.

"Основен гръбнак на икономиката са семейният и малкият бизнес. Нашите мерки са насочени към работещите хора, хората от бизнеса, които реализират доход, който отново влиза в икономиката. Тези хора бяха най-силно ограничени и понесоха най-големи щети по време на пандемията. До сега семейният и малкият бизнес бяха поставени в периферията и не получаваха достатъчно подкрепа от държавата, което трябва да се промени, и ние ще работим именно за това", категоричен е Светослав Колев.

Той допълни, че целта са данъчни и административни облекчения, защото основният проблем е тежката бюрократична зависимост на бизнеса.

По предложение на Коалиция "Изправи се! Мутри вън" в 45-то Народно събрание бяха внесени 18 законопроекта. Част от тях са за еднократна финансова помощ в размер на четири средни работни заплати за фирми и самоосигуряващи се лица с над 30% намалени приходи заради пандемията; еднократна помощ от една средна работна заплата за хора, загубили работата си заради пандемията; осем средни работни заплати за стартиращ бизнес, който да открие нови работни места; две средни работни запкати за пострадалите от пандемията домакинства.

"Предложихме още вдигане на прага за регистрация по ДДС от 50 000 лева на 200 000 лева, и премахване на данък уикенд. Тези предложения не бяха приети, но ние не сме се отказали и ще се борим за тях", каза още Светослав Колев. В тази предизборна кампания кандидатите за народни представители залагат на срещи с хората, за да чуят какви са очакванията им от бъдещите депутати.

"Имаме възможност да представим платформата си и да обясним какво предлагаме на работещите хора, на хората с увреждания, на бизнеса", допълни водачът на листата на Коалиция "Изправи се! Мутри вън" за Стара Загора Светослав Колев.

На предстоящите избори за народни представители, Коалиция "Изправи се! Мутри вън" се явява под номер 8 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Платена публикация

Вижте още