РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Отново жълт код за високи температури в Старозагорско

Публикувано на:

За 27 юни е издадено предупреждение от първа степен - жълт код, за 14 области в Централна и Източна България. Има условия за развитие на мощна купесто-дъждовна облачност, гръмотевични бури, интензивни локални извалявания и градушки.

Областите в жълт код са: Силистра, Разград, Русе, Шумен, Търговище, Велико Търново, Габрово, Ловеч, Пловдив, Сливен, Стара Загора, Хасково, Кърджали и Смолян.

На много места в Централна и Източна България ще има краткотрайни валежи с гръмотевици, по-значителни по количество в източните райони и Родопската област. Остават условията и за градушки. Предимно слънчево ще бъде над Западна България. Максималните температури ще бъдат в широки граници – от 27-28 градуса в североизточните райони до 37 в крайните югозападни.

Над планините облачността ще е по-често значителна. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 24, на 2000 метра - около 17 градуса.

Над Черноморието ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа умерен до силен северозападен вятър, който през деня ще отслабне. Максималните температури ще са 27-29 градуса. Температурата на морската вода е 23-25 градуса.

снимка: НИМХ

Вижте още