РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Стара Загора се превръща в столица на високотехнологичния бизнес в България

Публикувано на:

Над 140 участници, представители на едни от най-големите технологични компании в България, ще вземат участие в национална конференция „Експанзия на индустрията на знанието на регионално ниво", която ще се проведе на 25 юни от 9.30 часа в залата на Културен център „Стара Загора". Форумът се организира от Община Стара Загора съвместно с Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии (AIBEST). Ще бъдат дискутирани факторите и мерките, които трябва да бъдат взети на локално и национално ниво за привличането на нови инвестиции и за създаването на нови работни места.

Ще бъдат разгледани новите реалности в сектора, както и темата за пандемията като катализатор на експанзията на бизнеса на регионално ниво. Присъстващите ще посочат конкретни мерки за привличане на нови инвеститори и за създаване на благоприятна бизнес среда.

Участие в срещата ще вземат Живко Тодоров, кмет на Община Стара Загора, Илия Кръстев, председател на УС на AIBEST, Доброслав Димитров, председател на Българска асоциация на софтуерните компании, Добромир Иванов, председател на Българската стартъп асоциация, Генчо Керезов, зам.-кмет в направление „Дигитализация, иновации и икономическо развитие" на Столична община, Стефан Стоянов, зам.-кмет „Образование, бизнес и европейски политики"на Община Пловдив, представители на местната и държавната власт и институции, както и големи международни и български компании и неправителствени организации.

Конференцията ще се излъчва с безплатен стрийминг на живо https://www.youtube.com/watch?v=5_NwGPlB9E8

Вижте още