РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

В БСП-Опан няма личностни отношения, а спазване на Устава

Публикувано на:

Няма личностни отношения към лицата от Опан, свикали пресконференция на 3.02.2020г. по повод отстраняването им от БСП. Представеното от тях не отговаря на истинските факти. Димо Банев, Ради Желязков, Гергана Куманова, Величка Малкочева и Донка Динева са изключени от БСП, тъй като работиха срещу кандидатурите и кампанията на БСП на местните избори през 2019г. Решението на Общинския съвет за изключването им от редиците на БСП е взето при спазване на Устава и политиките на партията. БСП-Опан работи за единството на структурите, съобразявайки се с уставния ред, правилата и политическите механизми, се казва в официална позиция, изпратена до медиите.

Вчера стана ясно, че петима членове на БСП са изключени от партията и не са уведомени за това. Според тях причина за изключването им е писмо, изпратено до Националния съвет, в което настояват за оставката на областния председател и общински лидер на партията в Опан Румяна Динева заради "катастрофалните реултати на местните избори в общината". 

"От една година искаме среща с Румяна Динева, но до момента такава не се е състояла. Изключени сме от партията на 1 декември. До момента обаче нямаме решение и мотиви защо сме изключени", обясни Димо Банев, дългогодишен кмет на село Васил Левски, а в момента председател на Общинския съвет в Опан. 

Вижте още