РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Живко Тодоров: Най-късно до средата на юли скейт паркът ще бъде готов

Публикувано на:

До края на месец юни трябва да приключи ремонтът на скейт парка в Стара Загора. Това коментира пред zagora.bg кметът Живко Тодоров. Ако случайно има забавяне, то ще бъде в рамките на 15-20 дена заради валежите през последните седмици.

"Там всичко се прави ръчно и времето е от съществено значение. Най-късно до средата на юли скейт паркът ще бъде готов и ще може да се ползва", категоричен е кметът.

Тогава най-късно ще бъде готов и Зоопаркът. Проектът е на стойност 4,2 милиона лева, а ремонтните дейности се извършват от „Трейс Груп Холд“.

"Изпълнителят е поел ангажимент да спази срока. До края на месец юли ще отчетем всички документи, ще приключим проекта и ще отворим Зоологическата градина в началото на август. Нямаме притеснения", обясни Живко Тодоров.

Той допълни, че до две-три седмици ще бъде официално открита Станционната градина в Стара Загора, където ремонтните дейности са на финала. Това е първата рехабилитация на Станционната градина от създаването ѝ до момента. Общата стойност на проекта е 4 394 004. 54 лв., от които безвъзмездната финансова помощ от ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 е в размер на 4 млн.лв. Фирмата изпълнител е „ВДХ“ ЕАД. Общата площ на градината е близо 52 дка.

Вижте още