РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

БСП пита Живко Тодоров: Защо обещаният от кмета скейтпарк се бави повече от година?

Публикувано на:

Кой е ръководителят на проекта за скейтпарк в Стара Загора и какъв контрол упражнява върху изпълнението му – това питат кмета Живко Тодоров общинските съветници от БСП Валентина Бонева и Климент Пенчев. В края на 2020 г. те отправиха първото си питане за изпълнението на строителните и монтажни работи на обект „Скейтпарк Стара Загора" в УПИ VІ-7153, кв. 326А по плана на  областния град, преди дни внесоха второ питане.

„Причината да поставим своите въпроси е значителното забавяне на обекта. От получения преди време отговор разбрахме, че Протокол-образец 2а, част от документацията на строителния обект, е подписан на 19 декември 2019 г., а срокът за изпълнение продължава да бъде 90 календарни дни. Нашите съграждани, а най-вече децата и младите хора, отдавна трябваше да имат своя скейтпарк", коментират Бонева и Пенчев.

Двамата провериха строителната площадка и се увериха, че кметските обещания от 21 април т.г., дадени на пресконференция, че скейтпаркът трябва да бъде завършен в края на месец юни са абсурдни. Вносителите на питането очакват на следващото заседание на Общинския съвет кметът ясно да отговори кога ще бъде завършен обектът. В тази връзка те питат какъв обем от строителните и монтажни работи са изпълнени до момента и какъв е размерът на разплатените с изпълнителя средства?

Вижте още