РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Родни и чуждестранни звезди ще премерят сили на Европейското отборно първенство по лека атлетика в Стара Загора

Публикувано на:

Голямата атлетика отново се завръща в Стара Загора през следващите два дни с Европейското отборно първенство по лека атлетика (втора лига), което ще се проведе на стадион „Берое".

„С огромно нетърпение очакваме българския национален отбор да се включи в Европейската отборна купа. При първото ни домакинство през 2015 година дадохме  енергия и импулс на отбора и той успя да се класира в по-горната – първа лига", каза ресорният зам.-кмет Красимира Чахова. Тя отправи покана към всички жители и гости на Стара Загора да посетят стадион „Берое" и да се насладят на най-голямото спортно събитие в града за 2021 година. „В състезанието ще се включат някои от световни звезди на атлетиката", обясни Чахова.

Освен родните звезди Ивет Лалова-Колио, Мирела Демирева, Габриела Петрова, Тихомир Иванов, Митко Ценов и всички най-добри родни състезатели, зрителите по трибуните ще могат да се насладят на участието на световен шампион, европейски рекордьор, европейски шампиони и медалисти от световни и континентални състезания. Във форума ще вземат участие атлети от 9 държави - България, Дания, Исландия, Латвия, Литва, Словакия, Словения, Унгария и Хърватия, разказа Галя Пухалева, председател на организационния комитет.

Председателят на СКЛА "Берое" Иван Колев пожела в Стара Загора състезателите да постигнат високи спортни постижения и българският отбор отново да се класира за първа лига.

За мен е огромно удоволствие да бъда в Дома на леката атлетика, защото за мен Стара Загора винаги се свързва с невероятни емоции, световни рекорди и класа", заяви Ивет Лалова и си пожела да бъдат спечелени още квоти за български спортисти, които да вземат участие в предстоящата в Токио олимпиада.

Лалова ще вземе участие в състезанието на 200м. и в щафетното бягане на  4х100 метра.

Старовете започват утре точно в 16.00 часа, а официалното откриване е насрочено за 17.30 часа.  Входът за всички събития е свободен.

Вижте още