РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Четвъртокласници засадиха 150 цветя в центъра на Стара Загора

Публикувано на:

Четвъртокласници от Второ ОУ „П.Р.Славейков" засадиха цветя в центъра на Стара Загора. В пространството пред Универсалния магазин малчуганите посадиха общо 150 многогодишни растения подходящи за сянка - хойхера, хоста и хемерокалис, както и почвопокривни - глехома и дихондра. Инициативата е на Община Стара Загора, съвместно със Съюза на архитектите в България - дружество Стара Загора.

„Днешната акция е продължение на творческите срещи, които организираме съвместно със Съюза на архитектите в България - дружество Стара Загора. Идеята е дадем възможност на най-малките да се включат в направата на града ни още по-красив. По този начин да им покажем, че трябва да се грижим за средата около нас и да ги научим да пазят направеното, което е за всички", каза по време на засаждането главният архитект на местната администрация Виктория Грозева. Тя допълни, че се предвижда кампанията да стане ежегодна, което да допринесе за това Стара Загора да стане още по-красива и зелена.

Учениците се запознаха с технологията на процеса по засаждане на растенията. Четвъртокласниците показаха завидни знания за цветята и тяхното отглеждане.

Председателят на САБ-дружество Стара Загора арх. Велимир Георгиев допълни, че целта е да се възпита отношението на децата към градската среда и към създаването и опазването ѝ.

Грижата за новонасажденията и тяхната поддръжка ще бъде на звено „Озеленяване и комунални дейности" към местната администрация.

Вижте още