РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Първокласничка от Стара Загора спечели награда от национална изложба

Публикувано на:

Рисунката на Божидара Боянова от 1. Б клас на старозагорското СУ „Христо Смирненски“ се класира на второ място в петото издание на Национална изложба за ученическото творчество „Заедно“.

Темата на изложбата тази година е „Заедно срещу насилието в училище“. Право на участие имат ученици от I до IV клас. Няма ограничение за материалите, инструментите или техниката на рисуване.

Целите на изложбата са фокусирани върху ролята на съвременното училище в подкрепа на процеса по осъзнаване и приемане на индивидуалността на всеки ученик, показване възможностите за развитие на учениците със специални образователни потребности, чрез популяризиране приобщаването като непрекъснат процес, както и цененето на природата с призив за по-малкото употреба на хартия.

В тазгодишното издание на Националната изложба се включиха 382-ма ученици от 54 училища в 16 области.

Изложбата ще бъде открита днес от 17.00 часа на площад „Възраждане“  в град Лясковец.

В края на учебната година първокласниците на СУ „Христо Смирненски“, с класни ръководители Благовестина Василева и Катя Иванова, зарадваха родители, учители и ученици с красиво тържество на тема: „Вече сме грамотни“.

С много артистичност, старание и вълнение малките ученици рецитираха стихове, пяха песни и танцуваха под звуците на популярни детски песни. Изпълненията бяха посветени както на знанието и радостта от това, че са вече грамотни, така и на предстоящата ваканция.

Вижте още