РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

И в неделя валежи

Публикувано на:

В неделя от запад на изток през страната ще премине студен атмосферен фронт. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще нахлува хладен въздух. От северозапад облачността бързо ще се увеличи и до края на деня на много места в страната ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури.

За 13 юни е обявен жълт код за силен вятър в 14 области от страната и за валежи в Североизточна България.

По-интензивни и значителни по количество ще са валежите в планините и в Североизточна България, където и вероятността за градушки е голяма. Привечер валежите от запад ще спират и облачността ще започне да се разкъсва и намалява. Максималните температури ще са предимно между 22 и 27 градуса.

Над планините облачността ще е значителна, предимно купеста и купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 17, на 2000 метра - около 8 градуса.

По Черноморието преди обяд ще е предимно слънчево. Около обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има интензивни краткотрайни валежи, придружени с гръмотевични бури. Възможни са градушки. Максималните температури ще са 24-27 градуса. Температурата на морската вода е 20-21 градуса.

снимка: iStock/Getty Images

Вижте още