РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Красимир Янков, "Ляв съюз за чиста и свята република": Казваме "НЕ" на Зелената сделка

Публикувано на:

Казваме "НЕ" на Зелената сделка, заяви водачът на листата на "Ляв съюз за чиста и свята република" в Стара Загора Красимир Янков. 

Той е категоричен, че големите партии нямат смелостта да кажат "НЕ" на решенията, които са в ущърб на България. Време е за смели политици, които са готови да отстояват интереса на страната ни. 

"Ще изобличим престъпното бездействие на управляващите, забавянето и неизвестността за работата на комплекса "Марица - изток". Категорично се противопоставяме срещу налагането на рестриктивен модел срещу българската енергетика. Гражданите трябва да имат сигурност. Нужна е ясна позиция. Изпълнили сме ангажимента за намалени емисии и това трябва да бъде отчетено, и да се спре натиска за затваряне на енергийните мощности в региона", каза Янков.

Според него трябва да бъде потърсена отговорност за бездействието на управляващите в годините назад. Централите трябва да продължат работа до изчерпване на въглищните запаси.

"Готови сме да застанем до хората и на улицата, и на площада, и на магистралата когато става въпрос за работеща индустрия и работни места", каза още Красимир Янков.

Той е на мнение, че има много пропуснати възможности по отношение на Зелената сделка, но в никакъв случай не е късно да отстояваме националния си интерес, защото темата не е приключена. 

"Ще се борим с всички демократични средста", каза още водачът на листата на "Ляв съюз за чиста и свята република" в Стара Загора Красимир Янков. 

Вижте още