РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

"БСП за България" регистрира листата си с кандидати за народни представители

Публикувано на:

Ако искаме да сме алтернатива, трябва да сме честни към хората, да поемаме отговорност и да изпълняваме обещанията си. Това каза водачът на листата на "БСП за България" за Старозагорски регион Георги Кадиев, минути след като партията регистрира кандидатите си за народни представители. 

"Хората не харесват политическите партии, а политик се превърна в мръсна дума. Причината са именно забравените обещания и неизпълнените ангажименти. През последните години политиците гледат собствената си изгода, а не интересите на гражданите. И това трябва да се промени. Искам  богата държава, без бедни хора. Доходи, справедливост, правосъдие са теми, които засягат всички", каза Георги Кадиев.

Като най-голям проблем в Старозагорска област той определи бъдещето на комплекса "Марица-изток". 

"Комплексът работи, работа има. Проблемът е "Зелената сделка", за която ГЕРБ не направи абсолютно нищо, а можеше да получим преференциални условия. Словакия успя, ние не. Трябва да търсим решения. Целта е първо да се запази работата на ТЕЦ 2, но да се запази с въглища. Ако се намери решение, то трябва да се финансира от държавата, тъй като Европа няма да даде пари за каквото и да е, ако то включва въглища. Има различни варианти и нито един от тях не е евтин. Такава инвестиция обаче има бъдеще, има възвръщаемост - да се запази производството и да се направи технологично решение, което да улавя и изгаря емисиите, за да работят мините. Ако не направим нищо, мините няма да ги има", катгоричен е Кадиев.

"Трябва да вдъхнем увереност на хората, че има алтернатива. Направихме анализи на предните избори. Хората са загубили доверие към партиите и избраха граждански движения. Според  мен сега ще е различно. Сега ще  можем да бъдем по-близо до гражданите", каза вторият в листата на "БСП за България" Георги Гьоков.

Вижте още