РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Ефективно наказание за мъж, държал тютюн без бандерол

Публикувано на:

Ефективно наказание от единадесет месеца, което да изтърпи при първоначален „общ“ режим, получи 66-годишен мъж за държане на тютюн без бандерол. Присъдата е вследствие на споразумение. По-лекото наказание глоба, което законът предвижда наред с наказанието лишаване от свобода, не беше наложено.

Пред Районен съд – Стара Загора обвиняемият се призна за виновен в това, че на 23.03.2021 г. в с.Богомилово, община Стара Загора, чрез посредствения извършител – мъж на 57 години, в   таксиметровия му автомобил, в немаловажен случай, държал 160,870 кг тютюн за пушене без бандерол.

Подсъдимият имал предварителна уговорка да вземе тютюна от гр.Раковски. Тъй като не притежавал моторно превозно средство, помолил таксиметровия шофьор, с който се познавали, да превози уговореното количество. Връщайки се от гр.Раковски, таксиметровият автомобил бил спрян за проверка от полицейски служители. При извършените процесуално-следствени действия са намерени 16 полиетиленови чувала, пълни с акцизната стока.

Пред съда обвиняемият декларира, че е подписал доброволно споразумението, съгласен е с неговите последици и се отказва от разглеждането на делото по общия ред.

Одобреното споразумение е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда.

Вижте още