РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Нинова след срещата със здравния министър: Има начини да се спре продажбата на болницата в Раднево

Публикувано на:

"От години ние, заедно с общински съветници, депутати и членове на партията от Стара Загора и Раднево, се борим за спасяването на общинската болница в Раднево. Става въпрос за системно източване на болницата от кмет и Общински съвет с мнозинство на ГЕРБ, докарването й до фалит и в момента продажбата й на приближен на ГЕРБ човек за жълти стотинки. За нас общинското и държавното здравеопазване са гръбнакът на здравеопазването, особено в общини, където хората трудно имат достъп до здравеопазване. В такива общини продажбата на още една болница е изключителен удар по местните хора, които нямат къде да отидат да се лекуват. Затова поискахме и съдействието на служебния министър на здравеопазването да видим какво можем да направим, за да им помогнем." Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова след срещата със служебния министър на здравеопазването Стойчо Кацаров за търсене на начин за спасяването на болницата в Раднево. На срещата присъстваха водачът на листата на БСП в Стара Загора Георги Кадиев, Георги Гьоков, член на ИБ и общински съветници на БСП-Раднево.

Нинова подчерта, че БСП също така ще връчи на прокуратурата документи и доказателства за злоупотреби и източване на болницата от страна на мнозинството на ГЕРБ в общината, кмета и директорите.

"За съжаление, инструментариумът на служебния здравен министър не е голям, защото собствеността на болницата е общинска. Но от министерството са готови да започне една проверка, тъй като има държавен спешен център на територията на болницата, има и печеливш медицински център, който се продава заедно с болницата. Има начини да се спре процедурата по продажба, след което да се потърси отговорност на хората, които са допуснали това. След това ще се търси възможност болницата да бъде спасена", каза още Нинова.

Вижте още