РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Георги Кадиев: Лявото обединение беше задължителна стъпка и то трябва да продължи да се разширява и в бъдеще

Публикувано на:

„Ние предприемаме стъпки, с които да постигнем добър резултат и според мен лявото обединение беше задължителна стъпка. То трябва да продължи да се разширява и в бъдеще, да се привличат нови и нови. Друга задължителна стъпка е да се стимулира участието на хората в листите чрез преференции.“ Това коментира лидерът на "Нормална държава", част от коалицията "БСП за България” и водач на листата в Стара Загора Георги Кадиев. Той допълни, че програмата на БСП е същата като тази за предишните избори. Промяна най-вероятно няма да има и в слогана, но промяна има в самите листи, тъй като се подреждат от партийни конференции по места.

Относно предстоящите президентски избори Георги Кадиев припомни, че вече има решение на БСП, с което те подкрепят настоящия президент. „Ние сме част от коалицията само за тези предсрочни парламентарни избори, а дали обединението ще се запази и след това зависи от резултата от него. Ако на 11-и юли покажем по-добър резултат и той се дължи на няколко стъпки, една от които разширяване на лявото пространство, тогава има смисъл да се продължи“, обясни Кадиев и допълни, че личното му мнение е, че Румен Радев трябва да се подкрепи за втори мандат.

По повод поисканата от него оставка на шефа на НАП Румен Спецов, Георги Кадиев коментира: „Още преди 3 седмици зададох няколко въпроса на Министерство на финансите като се надявах те да направят проверка и да дадат прозрачен отговор на всички граждани. Въпросът беше следният: “Кога е извършена данъчната ревизия, кога е получен данъчният акт, кой го е получил, кой е получил заповедта за ревизията?“ - и оттам да можем да направим извод дали ревизията обхваща периоди, в които г-н Спецов е бил неин собственик и управител, и съответно да направим извод дали продажбата на дялове не е свързана с опит да бъде избегнато плащане на данъчно задължение.“ Кадиев добави, че отговорът, който е получил, не е достатъчен и по думите му Румен Спецов е получил заповедта за ревизия поне 6 месеца преди да продаде дяловете си. „За мен щетата вече е нанесена и колкото по-бързо дойде оставката, толкова по-добре“, каза още той.

Слуховете, че поисканата оставка е в полза на ГЕРБ, Кадиев опроверга така: „Ако ние ще заменяме кадрите на ГЕРБ с кадри, които са уязвими, то това няма смисъл. Идеята е да ги заменим с хора, които са качествени, които нямат петна в биографията си и ще свършат това, което кадрите на ГЕРБ не свършиха. Администрацията по времето на ГЕРБ беше абсолютно смачкана, превърната в бухалка на властта, дори не и на властта, а на няколко души, начело с премиера“, каза още лидерът на "Нормална държава".

Вижте още