РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Откриха официално кандидатстудентската кампания в ТрУ

Публикувано на:

Откриха официално кандидатстудентската кампания в ТрУ. От 1 до 25 юни бъдещите студенти имат възможност да подадат своите документи на място в Ректората на Тракийския университет, както и онлайн посредством електронен формуляр на сайта на университета: https://ftt.uni-sz.bg/entrance-exams/register.php

Документи се приемат и във Филиала в град Хасково и във Факултета по техника и технологии в град Ямбол, както и в бюрата на Центъра за кандидатстудентска подготовка и информация (ЦКПИ) и Националната асоциация за прием на студенти (НАПС). 

Срокът за кандидатстване с оценки от предварителни изпити или само с оценки от дипломата е от 1 юни до 7 юли. 

Тази година кандидат-студентите имат възможността да избират от над 37 утвърдени и нови специалности след завършено средно образование. Първата желаеща да подаде документите си за кандидатстване беше абитуриентката от ГПЧЕ "Ромен Ролан" Анна-Мария Боянова, която пристигна на място малко след 10 ч. и получи от доц. д-р Добри Ярков специален подарък. Тя сподели, че е избрала да продължи образованието си в специалност "Медицина", заради добрите перспективи, които тя предоставя. До 10:30 ч. онлайн бях подадени над 20 заявления за кандидатстване. 

Официалното откриването на Кандидатстудентския прием премина при засилен интерес и във Факултет "Техника и технологии" - Ямбол и във Филиал Хасково. Кандидат-студентите бяха приветствани и получиха специални подаръци от декана на ФТТ доц. д-р Ваня Стойкова и от директора на Филиал Хасково доц. д-р Таня Паскалева.

На предварителните изпити през март и април в Тракийския университет, които се проведоха изцяло онлайн, се явиха с 49% повече кандидати от миналата година. От 28-ми юни до 2-ри юли ще се проведат редовните изпити в ТрУ, отново изцяло онлайн. Срокът за записване е за тях е от 1-ви до 25-ти юни. 

Вижте още