РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Общинското дружество "Мересев" с нов управител

Публикувано на:

По време на 22-то заседание на местния парламент бяха гласувани 61 точки. На второ четене бяха приети Наредбата за реда и условията за пътуване с обществен градски и междуселищен транспорт по основни автобусни и тролейбусни линии на територията на Община Стара Загора, изпълнявани от „Тролейбусни и автобусни превози", както и промени в Правилника за организацията и дейността на Общински съвет Стара Загора, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация. Одобрени на първо четене бяха и изменение и допълнение на Наредбата за определянето на местните такси и цени на услуги на територията на община Стара Загора, както и промени в Наредбата за организацията на предучилищното образование в община Стара Загора.

С 36 гласа „За", 3 „Против" и 8 „Въздържал се" общинските съветници избраха за нов управител на общинското дружество „Мересев" Маргарита Димитрова. При обсъждането на точката беше дадена възможност двамата кандидати класирани на първите две места - Атанас Атанасов и Маргарита Димитрова, да представят вижданията си за развитие на дружеството. Новоизбраният управител си поставя като основна цел разкриване на нови работни места и създаване на собствена търговска марка.

Старейшините приеха годишните финансови отчети за 2020г. на общинските търговски дружества със сто процента общинско участие в капитала и разпределение на печалбата. Удължен беше срокът на договорите за ползване на общински терени за разполагане на временни преместваеми /търговски/ обекти и срокът на договорите за ползване на временни преместваеми /търговски/ обекти – общинска собственост върху общински терени на територията на гр. Стара Загора. Подкрепено беше създаването на Временна комисия за проверка и анализ на временните преместваеми /търговски/ обекти на територията на гр. Стара Загора, със срок за работа шест месеца. По време на майското заседание беше създадена Постоянна комисия по политика за управление на общинските дружества. Гласувани бяха промени в съставите на постоянната комисия по оперативни програми и международно сътрудничество, ПК по здравеопазване, ПК по земеделие, гори, екология и развитие на селата и ПК по култура, туризъм и вероизповедания.

Общинските съветници одобриха доклада за Последваща оценка на Общински план за развитие на Община Стара Загора за периода 2014-2020 г. С пълно мнозинство беше дадено съгласие Община Стара Загора да кандидатства за финансиране по Резултат 1 „Подобрено управление на културното наследство", Подрезултат 1.2 „Дигитално достъпни обекти на културното наследство", програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество", чрез Финансов механизъм на европейското икономическо пространство 2014-2020.

Гласувано беше наименуването на три улици в Стара Загора. Те ще носят имената "Сава Казмуков", "Сердика" и „Ран Босилек".

Вижте още