РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Примабалерината Ромина Славова с награда от министъра на културата

Публикувано на:

Примабалерината на Старозагорската опера Ромина Славова бе отличена с Грамота за принос в развитието и утвърждаването на българската култура и национална идентичност и по повод 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и славянската книжовност. Наградата й бе връчена от Министъра на културата проф. Велислав Минеков.

В своето обръщение талантливата балерина благодари за високото признание. "Тази висока оценка и признателност към моя творчески път в балета, с огромна благодарност искам да споделя с всички мои учители, хореографи, режисьори, колеги, съмишленици и приятели, оставили отпечатък в моето развитие. Специално искам да благодаря на една изключителна дама, творец и емблема на българския балет, без която тази номинация нямаше да се случи, за нейната подкрепа и доверието към мен - примабалерината г-жа Силвия Томова. И не на последно място, а на първо - на майка ми, която е безусловно до мен и е моя пример и коректив в живота”.

Ромина Славова e примабалерина и репетитор на Държавна опера-Стара Загора.

Дипломира се като бакалавър по "Балетна педагодика" през 2008г. в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство /АМТИИ/ - Пловдив, а в следващите години следва магистратура в специалностите "Балетна режисура" и "Артмениджмънт". Възпитаничка на Алида Бонева.

От 2003г. е в състава на балетната трупа на Държавна опера-Стара Загора. Има изиграни десетки главни роли в класически и съвременни балетни заглавия.

Вижте още