РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Убиец на полицай поиска предсрочно освобождаване

Публикувано на:

Окръжен съд – Стара Загора остави без уважение молбата на 68-годишен мъж от с.Енина за предсрочно условно освобождаване от Затвора в Стара Загора.

Мъжът е признат за виновен за убийството на полицай.

На 08.02.2010 г. в с. Енина, по хулигански подбуди, умишлено умъртвил по особено мъчителен начин старши полицай при РУ на МВР – Казанлък, и направил опит да умъртви друг служител на реда. Съдебният състав е наложил наказание лишаване от свобода в размер на деветнадесет години. Режимът, при който се изпълнява наказанието, е „строг“.

Съдът, като обсъди материалите по делото, установи, че е налице едното формално изискване на закона – изтърпяна е фактически повече от една втора от наложеното наказание. За да остави без уважение молбата обаче, съдът прие, че не е налице втората задължителна предпоставка – осъденият да е дал доказателства за своето поправяне. Въпреки дългогодишния престой в затвора, осъденият и към момента отказва да поеме отговорност за извършеното престъпление и заема оправдателна позиция. Обсъждайки тези факти, съдебният състав намери, че изтърпяното до този момент наказание не е достатъчно, за да се приеме, че поправителният процес у дееца е завършен.

Вижте още