РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Оставиха в ареста жена, извършила блудствени действия с дете

Публикувано на:

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора е потвърдена мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо жена, извършила блудствени действия с дете.

Окръжен съд – Стара Загора потвърди определена мярка спрямо 47-годишната обвиняема, която в периода 21.10.2020 г. до 31.01.2021 г. в землището на с. Копринка и в с. Копринка, в условията на продължавано престъпление, е извършила действия на полово удовлетворение с лице от същия пол - момиче на 12 години, като е използвала положение на зависимост.

На 5.02.2021 г., с определение на съда, спрямо жената е била взета мярка за неотклонение „домашен арест''. На 8.04.2021 г. е била наложена и мярка за процесуална принуда, като й е било забранено да доближава непосредствено пострадалата, да осъществява контакт с нея под каквато и да било форма, включително по телефон, чрез електронна или обикновена поща, чрез нейни познати, чрез социалните мрежи. Било й е забранено да посещава райони и обекти, в които пострадалата пребивава.

Обвиняемата е нарушила взетите мерки за процесуална принуда и е продължила осъществяването на престъпно деяние. Поради тази причина от Районна прокуратура – Стара Загора – Териториално отделение – Казанлък е поискана промяна на мярката за неотклонение от „домашен арест“ в „задържане под стража“. Районен съд – Казанлък е уважил искането на прокуратурата, като определението е било потвърдено и от Окръжен съд – Стара Загора.

По образуваното производство са извършени разпити на свидетели, претърсвания, иззети са веществени доказателства, събрани са писмени доказателства и др.

Съдът уважи искането прокуратурата и прие, че се касае за висока степен на обществена опасност на деянието и на обвиняемото лице.

Определението на Окръжен съд – Стара Загора е окончателно.

Вижте още