РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Областният кръг на Националното състезание по безопасност на движението се проведе в Стара Загора

Публикувано на:

В Стара Загора се проведе областният кръг на национално състезание по безопасност на движението по пътищата.

Пет отбора, обхващащи ученици от 5 до 10 клас от няколко училища, мериха сили и знания в решаването на теоретичен тест и в умения за управление на велосипед. Те бяха оценявани от жури, в което участваха двама инспектори от сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Стара Загора и представител на Съюза на българските автомобилисти.

Първо място във възрастовата група V – VII клас спечели отборът на СУ „Екзарх Антим I, гр. Казанлък, а на второ място се класира този на Второ основно училище „Петко Рачов Славейков“ , гр. Стара Загора.

Професионална гимназия по механотехника и транспорт „Никола Йонков Вапцаров“ – гр. Стара Загора завоюва убедителното първо място сред гимназистите. Второто място бе отредено за отбора на Професионална гимназия по транспорт и транспортен мениджмънт – гр. Казанлък, следван от тима на Професионална гимназия „Св. Иван Рилски“ -  Раднево.

Гости на състезанието бяха зам.- областният управител Петя Чакърова, началникът на Регионално управление на образованието в Стара Загора Татяна Димитрова, Мария Ботева, полицейски инспектор в отдел „Пътна полиция“ ГДНП,  член на националната комисия по провеждането на националното състезание по безопасност на движението по пътищата.

Двата тима, спечелили първите награди в регионалното състезание, ще се включат в националния кръг на състезанието по безопасност на движението по пътищата.

Вижте още