РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Бивш затворник отново зад решетките

Публикувано на:

26-годишен, криминално проявен и осъждан на ефективни наказания, влиза в затвора за пет години. Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим.

На 28 октомври миналата година, чрез използване на сила, мъжът отнел дамска чанта с намиращите се в нея портмоне, инвестиционна монета, 20 златни франка, несесер, ключове, дебитна карта, здравноосигурителна и рецептурна книжка от 73-годишна жена. 

Пострадалата отивала към сградата на „Социални грижи“. В едната си ръка държала торбичка, а в другата дамската си чанта. Докато вървяла по ул. „Братя Жекови“ се разминала с подсъдимия, който имал поставена маска на лицето си, закриваща устата и носа му. След като възрастната жената изминала десет-петнадесет метра, усетила, че някой иска да издърпа дамската й чанта. Когато се обърнала, видяла, че това е същият мъж, с когото се разминала на улицата. Пострадалата държала здраво чантата си, по подсъдимият успял със сила да я издърпа, след което избягал.

Наказателното производство ремина по реда на съкратено съдебно следствие, като първоначално наложеното му наказание бе намалено с една трета. Съдът приложи процедурата, след като подсъдимият призна изцяло вината си и изложените в обвинителния акт факти и обстоятелства.

Присъдата подлежи на протестиране и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

 

Вижте още