РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Празнуваха учителите ветерани в Стара Загора

Публикувано на:

В Деня на светите равноапостоли и просветители Кирил и Методий  учителите ветерани от Стара Загора се събраха, за да отдадат почит към делото на славянските първоучители.

Проявата бе организирана от Община Стара Загора и Клуба на учителите ветерани. В Лапидариума на Регионалния исторически музей дойдоха преподаватели трайно свързали името си с развитие на образованието в Града на липите.

„Стара Загора е един от първите градове, в който през 1858 г. се отбелязва Празника на светите братя Кирил и Методий. Но по-важното е, че Ви има Вас – учителите, вдъхновителите, просветителите. Всички ние Ви дължим уважение и респект за това, което сте направили за образованието. Бъдете здрави, дълбок поклон към Вашата отдаденост и професионализъм Честит празник!“, каза Иванка Сотирова, зам.-кмет образование, здравеопазване и социални дейности в Община Стара Загора.

С едночасов концерт учителите бяха поздравени от фолклорни и танцови формации при  Народно читалище „Родина 1860“. 

„Уважаеми учители,

Днес е денят, в който почитаме Светите равноапостоли и просветители Кирил и Методий,  създатели и разпространители на първата славянска азбука. Всички ние, които милеем за род и вяра, тачим българското слово и благоговеем пред първоучителите и съзидателите на българската духовност.

Скъпи учители, Вие сте избраните да продължите делото им, Вие сте тези, които носят светлината на буквеното слово, преподават уроците по вярност и родолюбие, носят и отговорността да пребъде във вековете огънят на българската духовност, просвета и култура.

На този ден искам и да Ви благодаря за грижите, обичта и знанията, които давате на подрастващите. Благодаря Ви за отдадеността, с която и днес продължавате своята мисия – да съхранявате и издигате българската духовност. Пазете и предавайте на поколенията традициите ни и българския дух!

Нека нашето уважение и признателност Ви дават сили и увереност!

Бъдете здрави и горди със следата, която остава след Вас!“, се казва в поздравителния адрес от кмета Живко Тодоров.

Вижте още