РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Тази вечер - „Дон Кихот“ на сцената на старозагорската опера

Публикувано на:

На 11 май от 19.00 часа на сцената на Старозагорската опера ще видите отново балета „Дон Кихот“ от Лудвиг Минкус. С този спектакъл на 27 ноември 2018 г. бе открито официално 49-то издание на Фестивала на оперното и балетното изкуство.

Балетът “Дон Кихот” е сред върховите постижения на класическия танц. Солистът и хореограф Аршак Галумян /Arshak Ghalumyan/ е хореограф и премиер солист на Щатсбалет-Берлин. Възпитаник е на Националното балетно училище в Ереван и училището по балет на Хамбургската опера. Асистент-хореограф е Красина Павлова - примабалерина на Щатсбалет-Берлин и гордост за своята учителка Силвия Томова, артистичен директор на балета на Старозагорската опера. Художник на декора и костюмите е италианецът Салваторе Русо.

В спектакъла на 11 май участва цялата многонационална балетна трупа на Държавна опера-Стара Загора. В ролите на Китри и Базил зрителите ще видят Харука Суга и Томоки Ишиго, Александър Желев ще бъде Дон Кихот, аАлександър Марков – Санчо Панса. В останалите колоритни роли ще танцуват Зорница Петрова, Елени Марку, Фиорди Лоха, Ивайло Янев, Фредерико Пинто, Клара Ферер, Кармен Демирташ, Ромина Славова, Акари Мориматсу, Клара Ферер, Мартина Префетто и др.

 

Вижте още