РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Постоянен арест за мъж, ударил полицай

Публикувано на:

По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 39-годишен мъж, привлечен като обвиняем, че на 21 декември 2019 г., в с.Зимница, е причинил лека телесна повреда на полицейски служител. Полицаят е получил оток и кръвонасядане по лицето, контузия на ушна мида с нарушение на слуха. Нападението е извършено при полицейска проверка.

Установено е, че полицейски служители извършвали проверка за шофиране след употреба на алкохол на водач на автомобил, познат на обвиняемия. През това време на мястото пристигнал и той, с намерението да осуети извършването на проверката. Започнал да отправя реплики спрямо полицейските служители и ударил шамар на един от тях, при което той изпитал болка в областта на ухото.

По образуваното досъдебно производство, под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък, до момента са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, назначена е медицинска експертиза, обвиняемото лице е привлечено към наказателна отговорност и производството ще приключи в най-кратки срокове.

Определението на Районен съд – Казанлък е влязло в законна сила.

Вижте още