РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Осъдиха трима заради девет кражби

Публикувано на:

По обвинителен акт на Районна прокуратура - Стара Загора – Териториално отделение - Казанлък са осъдени  трима мъже - на 17, 19 и 23 години, които в периода от 20.07.2020 г. до 2.11.2020 г., в гр. Казанлък, в условията на продължавано престъпление - на девет пъти - от магазин за кафе, стая в болница, механа, тавански етаж, павилион за вестници, каравана, пекарна за хляб, магазин за авточасти и павилион за бързо хранене, в съучастие, са отнели чужди движими вещи – парични суми, метален сейф, газови халосни патрон, цигулка, таблет, мобилен апарат, фотоапарат и др. вещи, всички на обща стойност 5 600 лв.

Районен съд - Казанлък е наложил на 19-годишния младеж наказание от 4 години „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим, на 17-годишния - наказание от 2 години „лишаване от свобода“ при първоначален „общ“ режим, а на 23-годишният - условна присъда от 1 година с три години изпитателен срок.

В хода на разследването е установено, че извършителите са разбивали търговски обекти, домове и др. през нощта, като са отнемали различни вещи, но преди всичко са търсели пари.

Непосредствено след извършване на престъплението двама от извършителите са били установени и им е определена мярка за неотклонение „задържане под стража“, считано от ноември 2020 г. Понастоящем и дваната се намират в затвора.

Вижте още