РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Отново „Старт на кариерата” в Областни и Общински администрации

Публикувано на:

Агенцията по заетостта приема заявки от областни и общински администрации и столични районни кметства за разкриване на нови общо 370 работни позиции за младежи с висше образование. Работните места се финансират по Програма „Старт на кариерата” в рамките на Националния план за действие по заетостта за 2021 г., като се предоставят средства за трудови възнаграждения в размер на 800 лв. За да се включат в програмата „Старт на кариерата”, младежите трябва да са на възраст до 29 години, да са завършили висше образование и да нямат трудов стаж по придобитата специалност. В рамките на 12-месечен трудов договор те ще могат да натрупат първия си стаж, професионален опит и умения по придобитото образование, с което да стартират своето кариерно развитие.

За работните места, обявени по Програмата, могат да кандидатстват и заети лица, работещи по различна от придобитата специалност професия.

Одобрени кандидати ще започнат работа в първите дни на месец юни. 

Младите хора могат да се запознаят с възможностите, реда и условията за работа по програма „Старт на кариерата”, които са публикувани на официалната интернет страница на Агенцията по заетостта в рубрика „Програма „Старт на кариерата” на следния адрес: https://www.az.government.bg/pages/programa-start-na-karierata/. В същата рубрика след 28 април 2021 г. ще бъде публикуван и списъкът на заявените работни места в областни и общински администрации и районните кметства към Столична община.

Подробна и пълна информация може да се намери във всяко бюро по труда. В Стара Загора може да посетите стая 101 в сградата на структурите на МТСП, ул. „Стефан Караджа” № 8, както и да попитате на телефони 042/697-572; -573 и -574.

Вижте още