РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Зоопаркът отваря през юли

Публикувано на:

Зоологическата градина в Стара Загора ще приема отново посетители през месец юли. Изпълнителите на проекта са категорични, че до тогава ремонтните дейности ще приключат, коментира кметът Живко Тодоров. 

До края на месец юни ще бъдат завършени Станционната градина и скейтпаркът, а до края на годината ще бъде готов и Летният театър. До лятото на 2022 година ще бъде завършен и проектът за цялостно обновяване на Руския пазар и разширението на ул. „Капитан Петко Войвода".

Финализират се обществените поръчки за избор на изпълнители за ремонтите на училищата "Васил Левски" и "Христо Ботев", за изграждане на общежитието към новата гимназия, за новата детска градина, която ще бъде построена, както и за ремонта на Драматичния театър. Сградата ще бъде изцяло ремонтирана, ще бъде изградена сцена на открито и ще бъде облагородена дворната част от южната и източната страна. По време на ремонта театърът ще използва залите на другите културни институти, както и новата зала в Синдикалния дом. 

Кметът Живко Тодоров обясни, че предстои изграждане на надземни тоалетни в Градската градина, а рекултивацията на сметището на "Мандра баир" ще приключи до 4 месеца. 200 000 лева ще бъдат отпуснати от Министерството на образованието за закупуване на Купол за планетариума на Астрономическата обсерватория „Юрий Гагарин".

ВиК Стара Загора започва подмяна на водопроводи и канализация в централната градска част. Дужеството все още работи и по канализацията в старозагорския квартал "Самара 1". След като дейностите приключат ще бъдат направени улиците, ще се изградят тротоари и междублокови пространства. 

Вижте още