РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

„Да прочетем старозагорските поети” – празнично четене

Публикувано на:

На 23 април отбелязваме Световния ден на книгата и авторското право. От 11:00 до 13:30 часа в парк „Пети октомври” ще се проведе инициативата „Да прочетем старозагорските поети” – празнично четене с участието на старозагорски творци, ученици, библиотекари, книжари, културни дейци и граждани.

Можете да се включите в кампанията „Чети и се снимай 2” –  ще се издават безплатни читателски карти на всички, които се снимат със специалната рамка на библиотека „Родина”. Можете да покажете кадъра при записване в отделите Заемна за дома, Читалня и във филиалите.

Празникът е част от XVI маратон „Четяща Стара Загора”, който до момента е подкрепен с участия от 12 читалища, 16 училища, 10 детски градини и 8 институции, кметства, НПО и фирми от община Стара Загора. И тази година маратонът излезе извън пределите на Стара Загора и достигна до Мъглиж, Раднево, с. Дъбово и до ДГ „Валентина Терешкова”, с. Ярджиловци, област Перник. Сред горещите застъпници на четенето са Къща музей „Гео Милев”, Дирекция „Държавен архив”, Дневен център „Св. Св. Козма и Дамян”, Къщата на Архитекта, Книжарница в куфар и писателите Мария Донева, Никола Райков, Виолета Бончева.  

Десетките клипове и снимки на четящи деца и възрастни можете да видите на сайта на библиотека „Родина” и в социалните мрежи.

Вижте още