РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Възстановяват дейността на Националния оперативен щаб

Публикувано на:

Премиерът в оставка Бойко Борисов е разпоредил на здравния министър дейността на НОЩ да бъде възстановена, докато бъде избрано ново правителство.

"Опитаха се да се заиграят със здравето на хората и да кажат, че не мислим за него. Членовете на Националния оперативен щаб са държавни служители. Една година не спряха да се подиграват с Щаба, дори гориха маските и казваха, че двама генерали плашат народа. Казват, че ние едва ли не на инат сме затворили Щаба. Няма такова нещо. Моето предложение е, ако искат да го има този щаб. Злобата и реваншизма им стигна до там, че в петък толкова искаха бързо да се саморазправят, че приеха оставката на кабинета", каза премиерът в оставка.

"Всички коментари от лекари и политици доказват, че не знаят българското законодателство. НОЩ е съвещателен орган към премиера, съвсем логично е този щаб да се разформирова, за да може новата власт да създаде свои щаб, коментира министър Ангелов по отношение на закриването на Националния оперативен щаб за борба с коронавирус. Той посочи, че през май месец може да се стигнат до 50 хиляди ваксинации на ден, стига да се организира правилно.

По думите му повечето партии в парламента са се заяждали всеки ден със съществуването на Националния оперативен щаб и са призовавали той да се закрие. 

снимка: Дарик

Вижте още