РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Специализиран курс на Педагогическия факултет събра близо 100 млади учени на ТрУ Стара Загора

Публикувано на:

Ежегодният за Педагогическия факултет на Тракийски университет курс, тази година събра близо 100 асистенти и докторанти на висшето училище. Бъдещи и настоящи млади университетски преподаватели от всички факултети се обучават в различни подходи, материи и методи в преподаването. Те имат възможност да надградят педагогическите си умения с програма от лекции: „Теории и технологии на обучението във висшето училище", „Компетентностен подход и иновации във висшето образование", „Дигитализация на висшето образование/Обучение в дигитална среда", „Образователна психология" и други.

Директорът на Докторантския център към Педагогическия факултет доц. д-р Николай Цанков сподели, че основната задача на педагогическия курс е младите преподаватели да бъдат подготвени в прилагането на съвременните теории и технологии за обучението във висшите училища. „Курсът цели запознаване с основните подходи, свързани с проектиране, организиране и реализиране на обучението във висшето училище и е пряко свързан с възможността за последващо кариерно развитие на асистентите в Тракийски университет, което е част от изискванията в правилника на университета. Позитивно е, че има достатъчно млади преподаватели в Тракийския университет и достатъчно интерес те да се позиционират като такива и да израстват професионално в нашето висше училище."

Доц. д-р Румяна Неминска, която води лекцията „Компетентностен подход и иновации във висшето образование" разказа, че младите асистенти и докторанти проявяват висок интерес към иновациите. „Колегите са на изключително високо академично ниво, задават професионални въпроси затова как да развиваме тези компетентности у студентите, така че да повишим качеството на тяхното обучение и резултата от обучението. Асистентите и докторантите подхождат с изключителен интерес, много висок интелект, което в един последващ момент ще действа благотворно за доброто взаимодействие между факултетите в университета."

Участниците в педагогическия курс споделиха, че го намират за изключително полезен в надграждането на техните преподавателски умения и повишаването на качеството на обучението от университетските преподаватели.

Деканът на Педагогическия факултет проф. Таня Борисова поздрави лекторите за професионализма им. „Доверявам се изцяло на екипа на Педагогическия факултет, който се състои от изключителни професионалисти, запознати с новостите в обучението на висшето и средното образование. Техните качества са красноречиви – участниците в курса изпращат с аплодисменти лекторите."

Вижте още