РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Сдружението на кметовете остро осъжда побоя над кмета на Белгун

Публикувано на:

Националното сдружение на кметовете на кметства в Република България остро осъжда побоя над кмета на каварненското село Белгун Благомир Станев. Според Управителния съвет случилото се е недопустимо от човешка, морална и нормативна гледна точка. 

"Отдавна е известно, че селските кметове са "виновни" за всичко, което се случва в малките населени места, макар че вменените им задължения далеч надхвърлят правомощията им. Да биеш кмет заради изборни резултати обаче е постъпка, която освен от наказателните органи, трябва да бъде осъдително заклеймена и от обществото. Акт, който ясно показва, че човешките права и демокрацията са грубо потъпкани, наред с доброволния, информиран и анонимен вот", се казва в позицията на Сдружението.

От там категорично застават на страната на Станев и апелират за справедливо правосъдие и цялата тежест на закона срещу побойниците.

Преди дни в интернет пространството се появи интервю с кмета на Белгун, в което той обяснява, че е бил пребит заради слаби изборни резултати в селото.

Вижте още