РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Петя Станева, водач на листата на ПП "Републиканци за България": Трябва да възпитаваме децата си да бъдат достойни граждани

Публикувано на:

Бедност, липса на вяра, хора, които се чувстват забравени. Такава е равносметката на водача на листата на ПП "Републиканци за България" за Старозагорски регион Петя Станева докато обикаля из малките населени места в областта.

„Хората са смазани, смачкани са. Това е истината. Това видях. За съжаление българите сякаш не сме това, което бяхме.  Отчуждени сме.  Единствената им мисъл на повечето хора е как да свържат двата края. Те вече сякаш не живеят, а се борят да оцелеят", обясни Станева и попита риторично „Как да повярват в светло бъдеще когато настоящето им е толкова тъмно?"

Водачът на ПП "Републиканци за България" е на мнение, че в България не се усеща гражданско общество, не градим ценности и това е сериозен проблем. Хората са лъгани и вече не вярват, че нещо може да се промени.

„Трябва да има правила, които обаче да важат за всички. Държава с правила е равно на уредена държава. Трябва да върнем вярата в институциите, също така уважението към учителите, както и респекта към силите на реда. Трябва да възпитаваме децата си да бъдат достойни граждани на една достойна България. В противен случай се обезличаваме като народ".

„Искам да живея в една нормална държава, която не е в нокаут, нито в локдаун от политически жонгльорства. Държава, в която смелите и визионерите са водачи, работливите и достойните са коректив, а нуждаещите са подкрепени. Нужни са нови хора - млади, смели, полезни. Хора с енергия и експертиза, убедени, че само в екип се постигат големите цели. Моделът „разделяй и владей" трябва да бъде забравен. Само обединени ще се справим с кризата, в която се намира страната ни. А кризата води след себе си много проблеми. Един от тях е свързан с психиката на хората", каза Петя Станева.

Според нея е нужно да се обърне сериозно внимание на психическото здраве, което пък е пряко свързано със спокойствие, сигурност и достатъчно средства за нормален живот. В момента хората не общуват достатъчно между си, социално изолирани са. Пандемията нанася огромни щети върху психиката им.  

"Това, което ние от "Републиканци за България" ще направим е да започнем именно от там – да върнем чувствството за значимост на хората, уважавайки самите себе си, усещайки се като част от едно истинско гражданско обществото да градим нашата уредена държава, заедно.

Нека в неделя поставим едно силно начало на общата ни мисия – Силна държава с правила!", призова Петя Станева.

За една подредена България. За една държава с правила.

Политическа партия "Републиканци за България" с бюлетина 21.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

Платена публикация

Вижте още