РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Цветан Цветанов: Едноличното управление на страната трябва да спре

Публикувано на:

Отборът ни е от знаещи и можещи хора, професионалисти, успели в своите професии. Основното послание на ПП "Републиканци за България" е "За държава с правила". Искаме да се направят реформи и да няма еднолично управление, защото не е нормално всички институции да бъдат подчинени само на един човек. По този начин е невъзможно да се покрие целия спектър от проблеми, коментира в Стара Загора лидерът на ПП "Републиканци за България", с номер 21 в бюлетината, Цветан Цветанов.

"Искаме силен парламент и умно управление, да няма послушни хора. В момента Борисов се разпорежда с абсолютно всичко. Само преди 20 дни разпореди на здравния министър, без да се съобрази с експертизата на лекарите, да направи либерален режима за заведенията, но 10 дни по-късно каза: "Стоп, всичко се затваря!". Кой пое щетите за тези хора, имаше ли мерки за бизнеса, попита лидерът на "Републиканци за България" и допълни, че "парите се раздават от една джипка, без никаква реална подкрепа за бизнеса". 

Бизнесът иска да се спре натиска от държавата и рекета. Настояваме за върховенство на закона и електронно управление, което е ключът за успеха", категоричен е Цветанов.

Той допълни, че трябва да има алтернативни и неотложни решения п отношение на комплекса "Марица изток". Отрасълът трябва да се преструктурира с проекти на база други източници на електроенергия, които да предложим на европейската комисия. За голямо съжаление страната ни абдекира от този проблем, но нашите експерти могат да дадат правилното решение. Трябва да бъдем надежден, коректен и последователен партньор, част от силния Европейски съюз, но и да имаме стратегическо партньорство със Съединените щати, каза още Цветан Цветанов.

Според зам-председателят на ПП "Републиканци за България" Павел Вълнев са необходими  незабавни мерки за стабилизиране на бизнеса в страната, който по думите му е "натискат и малтретиран, без значение дали е регионален или национален".

"Чрез електронното управление ще отпаднат административни служители и бюрокрация. Това ще облекчи бизнеса. Без бизнес няма как да има работеща икономика. Само със силен бизнес ще има пари за пътища, социална политика и т.н. Ако не се предприемат незабавни мерки ще има масови фалити", категоричен е Вълнев.

"В 21 век, 21-ва година и 21 градуса в неделя, всеки ще се спре на №21 в бюлетината", каза Цветанов и пожела успех на кандидатите за народни представители от 27 МИР.

Малко по-късно Цветан Цветанов, Павел Вълнев и кандидатите за народни представители посетиха Казанлък. 

Да се разшири обхватът на патентния данък за малкия и среден бизнес, така че стопани като вас, които разчитат на продукцията си да ги изхранва, да нямат други финансови тежести, да се помисли за безлихвен кредит или такъв с ниска лихва, да има конкретни мерки за подпомагане на бизнеса, са част от предложенията на представителите на  ПП Републиканци за България". Това каза председателят на създадената през есента на миналата година политическа формация ПП Републиканци за България  Цветан Цветанов, по време на среща - разговор с казанлъшки търговци  на Кооперативния пазар в града. 
Там той се срещна с граждани, на които представи различни акценти от секторните политики на партията, свързани с различни аспекти от социалния, икономически, правов и обществен живот у нас.  
Цветан Цветанов и Павел Вълнев се срещнаха в офиса на формацията със симпатизанти и съмишленици,  пред които представиха акцентите в Програмата си за управление.
Визитата им в Казанлък продължи  с разходка по казанлъшките улици, където разговаряха с местни граждани. Сред тях бяха и представители на  затворени бизнеси за трети път - ресторантьори, собственици на кафенета и фитнеси. 
Те споделиха опасенията си от реални фалити и труд, граден с години. Изразиха недоволството си от ставащото в страната и практическата липса на каквито и да са реални мерки, в помощ на малкия и среден бизнес.
Представителите на ПП Републиканци за България посетиха и мобилния информационен пункт на  партията на площад „Севтополис", където проведоха разговори с граждани и местните доброволци на формацията. 
 
ЗА държава с правила!

На 4-ти април с Бюлетина 21!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Платена публикация

Вижте още