РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Обявиха конкурс за идеен проект на новата многофункционална спортна зала

Публикувано на:

Община Стара Загора обяви открит конкурс  за изработка на идеен проект за многофункционална спортна зала в УПИ I спорт, атракции, озеленяване, рекреация кв.334а, гр. Стара Загора.

Целта на конкурса е „създаване на устойчива, функционално пригодна и модерна архитектурна среда, с пластично фасадно решение, уникален архитектурен образ и интериор. Интегриране на залата с парка и околното застрояване – като обем, градоустройствено решение и вписване на сградата в денивелацията на терена. Ориентация към важни комуникационни и ландшафти елементи на средата. Създаване на комплексна среда за спорт, отдих и развлечения. В многофункционалната спортна зала ще се провеждат:

- Състезания от различни спортове, в съответствие с изискванията на международните федерации, с адаптивност на трибуните и цялостната конфигурация на залата;

- Концерти, конференции, изложения, изложби и други културни мероприятия;

- Бизнес зона – конферентен блок, хранене и развлечения, рекреация;

Целта на настоящия конкурс за проект е избор на изработка на обемно пространствено решение и предварителен проект за многофункционалната спортна зала

Допуснатите и класирани идейни проекти на участниците следва да позволяват използването им от Възложителя, като задание за проектиране на инвестиционен проект.

Идейни проекти се приемат до 17 февруари 2020 година.

Вижте още