РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Работниците от Ремотекс отново без заплати

Публикувано на:

За втори път работниците от "Ремотекс-М" Раднево останаха без заплати. Служителите не са получавали възнаграждания от месец април миналата година. В момента се води дело по несъстоятелност на дружеството, което е заведено от Инспекцията по труда. Съдът трябва да открие процедурата, за да може ощетените служители да получат възнагражденията си от Фонда за гарантиране на вземанията.

Днес с работниците се срещна Мая Манолова, която подкрепи служителите по време второто заседание на делото за несъстоятелност, проведено на 21 януари.

В началото на октомври миналата година работниците от радневското дружество излязоха на протест заради неизплатените им от месеци заплати.

"В момента никой не представлява дружеството. Трябва да се изясни реалното финансово състояние и такава задача е поставена пред вещите лица по делото. Хората трябва да получат поне по шест заплати", коментира Манолова.

Казусът в Раднево е подобен на този в Ловеч, където 500 работника не са получавали възнаграждения повече от половина година от най-голямата местна фирма.

Вижте още